fiilis-frame.jpg
 
 

Frame-parveke

Yhdistimme jo olemassa olevien parvekejärjestelmiemme parhaat puolet uusiin innovaatioihimme ja niiden tuloksena syntyi uusi parvekejärjestelmä, FRAME - parveke. Parvekkeen paloluokka on REI30, eli sitä voidaan käyttää 8 kerroksisissa asuinkerrostaloissa. Järjestelmä on tarkoitettu erityisesti uudisrakentamiseen, mutta se soveltuu lähes yhtä hyvin korjausrakentamiseenkin.

Kantavana rakenteena tässä järjestelmässä on ruudukon mallinen ja uudentyyppiseen särmäämällä tehtyyn reunaprofiiliin perustuva teräsrunko. Parvekkeen lattiana voi olla terassilaudoitus tai ohut kuitubetonilaatta. Parvekelaatan omapaino on lattian rakenteesta riippuen 1.0-2.0 kN/m2 joka merkitsee sitä, että parvekelaatta painaa vain 15-30 % betonisten parvekelaattojen painosta.

Parvekkeessa on parannettu erityisesti sen asennettavuutta ja kiinnitystä erilaisiin runkorakenteisiin sekä monikäyttöisyyttä. Tavoitteena on ollut myös asennustoleranssien kasvattaminen. Uusi reunaprofiili on mahdollistanut entistä yksinkertaisemman ja toimivamman runkorakenteen jossa aiemmin monestakin eri osasta hitsaamalla kasattu rakenne toteutetaan nyt yhdellä muotoilulla osalla. Reunaprofiilin muotoilu mahdollistaa sen joustavan käytön parvekkeen vetotankojen ja kaiteiden kiinnityksille sekä profiilin toimimisen useallakin eri tavalla osana sadevesijärjestelmää. Profiili myös kantaa ohutta kuitubetonilaattaa sen ulkoreunoilla.

Uuden laattarakenteen avulla on helppo toteuttaa vielä asennuksen jälkeenkin korkeudeltaan ja sijainniltaan säädettävä ulokeparveke, tämä säätöjärjestelmä on periaatteeltaan sama, kuin jo kehittämässämme FUNKKIS-parvekkeessakin, mutta nyt sama säätöjärjestelmä on myös terassilautapintaisessa parvekkeessa. Ulokkeena toteutettua FRAME-parveketta ei tarvitse asennuksen jälkeen tukea ja asennusajankohta voidaan valita työmaan logistiikan kannalta optimaaliseksi.

Laatan rakenne mahdollistaan myös momenttijäykän liitoksen rakennuksen runkoon, jolloin rungon tai ulkoseinän ei tarvitse kestää tavanomaisten kiinnitysjärjestelmien aiheuttamaa vääntöä.

Parvekkeen teräsosat ovat pidemmälle esivalmistettuja, laserleikattuja ja särmättyjä. Näiden käytöllä on pystytty entisestäänkin parantamaan teräsrungon jäykkyyttä ja pitkäaikaiskestävyyttä. Kuumasinkityksen vaatimukset on otettu huomioon totutulla tavalla ja parvekkeen teräsosien kuumasinkitykselle on kuumasinkitsijän antama 20 vuoden takuu.

Parveketta voidaan käyttää kaikilla mahdollisilla tavoilla, se voi olla ripustettu, uloke tai pilareilla kannatettu. Ripustettu tai ulokeparveke voidaan kiinnittää pelkän ulkoseinän varaan, kunhan asia on vain huomioitu jo rungon suunnitteluvaiheessa.

Laatalle on myönnetty Europatentti, patentoitavia kohtia on monta ja ne liittyvät parvekkeen kiinnitykseen sekä uuteen reunaprofiiliin.

FRAME- parvekkeesta löytyy paljon suunnittelua helpottavia DXF- ja IFC-tiedostoja Extranetistä, tunnukset saat täältä.

 

Kuvagalleria

 
frame1.jpg
frame2.jpg
frame3.jpg
frame4.jpg
frame5.jpg
frame6.jpg
frame7.jpg